Fundació Atrium Artis

Atrium Artis

 

La creació contemporània es caracteritza per la supressió de les fronteres entre disciplines. L’arquitectura, l’escultura, les noves tecnologies… han deixat de ser compartiments estancs, aïllats, per interrelacionar-se i fusionar-se transcendint les classificacions tradicionals.

La importància del mecenatge és quantificable no només amb recursos econòmics d’ajuda, donacions i col·laboracions amb altres entitats, sinó en el compromís per donar l’empenta necessària a una gran arquitectura d’idees, sensibilitats i voluntats que pot fer que els projectes comuns es desenvolupin de manera real, efectiva i gratificant per tots els que decideixin donar-nos confiança.

La Fundació Atrium Artis neix com un punt de trobada de sensibilitats amb vocació d’implicar art, pedagogia i consciència social de manera oberta, original i peculiar, afavorint en tots els projectes la recerca i el debat en la seva incidència dins la xarxa local.

Aquesta fundació voldria ser una unitat dinàmica de compromís amb la societat, amb la difusió de la cultura, amb artistes, agents i empreses per integrar els seus propis temes de reflexió, amb el suport a joves creadors, fomentant el diàleg i el respecte entre persones i pobles amb accions de responsabilitat cívica i social des de la creació i el coneixement.

Beca Berta Casas

 

La Fundació Atrium Artis i Bonart cultural, amb la participació i col·laboració del Grup Excursionista i Esportiu Gironí -GEiEG- i la Fundació Lluís Coromina creen la I Beca Berta Casas per a una/un investigador o equip d’investigació.

Entre els objectius de la beca que es convoca, hi ha el de potenciar la recerca d’artistes contemporanis catalans o moviments/institucions catalanes o amb una seu a Catalunya que no s’hagin potenciat prou o gens historiogràficament/artigràficament. A més, la convocatòria vol propiciar la recerca i la investigació sobre l’art contemporani, així com l’exploració crítica de les seves metodologies, i fomentar la documentació, publicació i difusió de la investigació artística contemporània.

Bases de la Beca Berta Casas

Activitats

 

 • BECA La Fundació Atrium Artis i Bonart cultural, amb la participació i col·laboració del Grup Excursionista i Esportiu Gironí -GEiEG- i la Fundació Lluís Coromina han creat la I Beca Berta Casas per a una/un investigador o equip d’investigació.Entre els objectius de la beca que es convoca, hi ha el de potenciar la recerca d’artistes contemporanis catalans o moviments/institucions catalanes o amb una seu a Catalunya que no s’hagin potenciat prou o gens historiogràficament/artigràficament. A més la convocatòria vol propiciar la recerca i la investigació sobre l’art contemporani, així com l’exploració crítica de les seves metodologies, i fomentar la documentació, publicació i difusió de la investigació artística contemporània.


Històric d’Activitats

 • Publicació i presentació del llibre ‘7 portes + 1‘ de l’artista Pep Admetlla i la crítica d’art Glòria Bosch a la Fundació Vila Casas i a la Llibreria 22.
 • Coorganització amb la Casa de Cultura Les Bernardes de l’exposició ‘Work in progress‘ en homenatge a la Berta Casas.
 • Trobada amb el doctor Jordi Barretina a l’Institut d’Investigació Biomèdica IdibGi.
 • Participació a la 1ª Fira del Llibre del Barri dels Escriptors de Salt.
 • Publicació i presentació del llibre ‘El Mar de l’Est‘ de l’escriptor Robert Fàbregas a la Biblioteca Iu Bohigas i al local Can Pep.
 • Sopar col·loqui amb el periodista Jordi Bosch.
 • Sopar temàtic sobre l’univers de Federico García Lorca.
 • Viatge a Granada per reviure l’obra de Federico García Lorca.
 • Publicació i difusió del llibre ‘La Forma Articulada‘.
 • Tertúlia debat sobre la intel·ligència artificial amb el doctor Joaquim Meléndez.
 • Sopar tertúlia sobre política internacional amb la politòloga Alexandra Masó.
 • Publicació i presentació del llibre ‘La Naturalesa Humana (contes de Nadal)‘ del periodista i escriptor Pius Pujades amb dibuixos del poeta, pintor i escriptor Narcís Comadira a l’Auditori de la Casa de Cultura de Girona.
 • Sopar tertúlia amb l’economista i polític Artur Mas.
 • Participació a la 2ª Fira del Llibre del Barri dels Escriptors de Salt.
 • Visita al Memorial de Ribesaltes i la Perpinyà republiclana amb l’historiador Eric Forcada.
 • Sortida dominical a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis.
 • Publicació i presentació del llibre ‘Henry David Thoreau – L’Hostaler i altres assajos’ amb la coordinació del filòsof Ramon Alcoberro i l’escriptor Robert Fàbregas a la Llibreria 22.
 • Publicació i presentació del llibre ‘Walter Benjamin & Bertolt Brecht: trobada a Portbou/recontre à Portbou‘ de l’escriptora Maria Maïlat a la Casa Walter Benjamin de Portbou.
 • Segona presentació del llibre ‘Henry David Thoreau – L’Hostaler i altres assajos’ amb la coordinació del filòsof Ramon Alcoberro i el President de la Fundació Antoni Bou a l’Ateneu Barcelonès.
 • Participació a l’esdeveniment 2019 Yangtze River Delta International Culture Industries Expo (YRDICIE) a Xangai. Antoni Bou ha comissionat una mostra amb obres dels artistes Joan Mateu, Assumpció Mateu, Jordi Amagat i Carme Sanglas.
 • Visita al Museu del Cau Ferrat i al Museu de Maricel de Sitges i assistència a l’espectacle Monet 360 a Barcelona.
 • Publicació i presentació del llibre ‘Qui més anuncia, més ven. Història de la publicitat a Girona‘ del Doctor en Història Lluís Costa amb pròleg de Joan Manuel Tresserras i epíleg de Toni Iglèsies a la Cambra de Comerç de Girona.
 • Inauguració de l’exposició de pintura ‘Esbossos i apunts‘ de l’artista Sara Villarta a la Casa de Cultura de Riudellots de la Selva.
 • Presentació del projecte guanyador de la Beca Berta Casas 2020 titulat ‘Vídeo Nou: mediació artística durant el post-franquisme‘ de l’artista Daniel Gasol al Museu d’Art de Girona.
 • Publicació i presentació de la primera traducció de l’obra ‘Le Jardin d’Epicure‘ de l’escriptor francés Anatole France a càrrec del traductor Manel Peris a la Llibreria 22.
 • Coordinació de la primera conferència ‘Primer fou la paraula: la creació del món i la pintura’ de l’arquitecte i historiador Miquel del Pozo a la Biblioteca Carles Rahola de Girona.

Agenda

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS 2020

GENER – Sortida cultural al Museu del Cau Ferrat, al Museu de Maricel de Sitges i assistència a l’espectacle Monet 360 a Barcelona.


PROGRAMA D’ACTIVITATS 2019

25 MARÇ* – Sopar col·loqui Artur Mas

13 ABRIL – II Fira del llibre del barri dels Escriptors de Salt

27 ABRIL* – Sortida ruta de l’exili Catalunya Nord

9 JUNY* – Sortida dominical Fortalesa de Sant Julià de Ramis

10 JUNY – Publicació i presentació llibre traduccions Henry David Thoreau

JUNY* – Sopar temàtic

JULIOL – Exposició Assumpció Mateu

SETEMBRE* – Viatge Federico García Lorca i la seva influència a Madrid

OCTUBRE* – Sopar conferència Miquel del Pozo

NOVEMBRE – Publicació i presentació llibre assaig Walter Benjamin

* PLACES LIMITADES

Atrium Artis 01 Fundació Atrium Artis 02 Rupes Nigra – Atrium Artis 03 Old Publicacions

Contacta'ns

c/ Sèquia 11, 4a planta
17001 Girona

619 171 277
fundacio@atriumartis.com

iglesiesassociats Fundació Atrium Artis