Fundació Atrium Artis

Atrium Artis

La creació contemporània es caracteritza per la supressió de les fronteres entre disciplines. L’arquitectura, l’escultura, les noves tecnologies… han deixat de ser compartiments estancs, aïllats, per interrelacionar-se i fusionar-se transcendint les classificacions tradicionals.

La importància del mecenatge és quantificable no només amb recursos econòmics d’ajuda, donacions i col·laboracions amb altres entitats, sinó en el compromís per donar l’empenta necessària a una gran arquitectura d’idees, sensibilitats i voluntats que pot fer que els projectes comuns es desenvolupin de manera real, efectiva i gratificant per tots els que decideixin donar-nos confiança.

La Fundació Atrium Artis neix com un punt de trobada de sensibilitats amb vocació d’implicar art, pedagogia i consciència social de manera oberta, original i peculiar, afavorint en tots els projectes la recerca i el debat en la seva incidència dins la xarxa local.

Aquesta fundació voldria ser una unitat dinàmica de compromís amb la societat, amb la difusió de la cultura, amb artistes, agents i empreses per integrar els seus propis temes de reflexió, amb el suport a joves creadors, fomentant el diàleg i el respecte entre persones i pobles amb accions de responsabilitat cívica i social des de la creació i el coneixement.

Activitats

  • BECA d’investigació interdisciplinària Berta Casas, creada en record d’aquesta promotora artística recentment desapareguda. Creada per La Fundació, Les Bernardes, la família de l’homenatjada i la investigadora i crítica d’art Glòria Bosch. La beca vol contribuir al coneixement de l’art en relació amb altres disciplines, a partir de l’obra d’Italo Calvino, i els estudiants que l’obtinguin tindran, com a material de sortida, l’arxiu personal que Glòria Bosch va cedir en dipòsit a la Diputació i a Les Bernardes.
Atrium Artis 01 Fundació Atrium Artis 02 Rupes nigra 03 Publicacions

Contacta'ns

c/ Sèquia 11, 4a planta
17001 Girona

619 171 277
fundacio@atriumartis.com

iglesiesassociats Fundació Atrium Artis