La Fundació Atrium Artis, conjuntament amb l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, presenten una nova exposició, “INTERMITÈNCIES. De seny i de rauxa” a la Casa de Cultura de Riudellots, del 1 al 26 de març, de l’artista PERE (Pere Masferrer i Mascort). La inauguració serà el proper 1 de març a les 19:30 h, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura.
Pere Masferrer i Mascort, de Girona, i nascut a Cassa de la Selva, va comença a dibuixar i a pintar de ben jove, a Primària, a les “classes de dibuix i de matemàtiques”, a on descobreix la seva vocació. Va anar a l’escola de belles arts de Girona, i a la primera promoció del taller de l’artista Domènec Fita, alternant diferents cursos durant uns anys. També al centre cultural La Mercè de Girona, amb l’artista i pintora Montserrat Costa del 2005 al 2007, amb el pintor Pep Camps el 2021 i 2022, i amb el pintor Manel Bayo dels anys 2021 al 2023.
La formació i activitat artística de Pere Masferrer i Mascort, ha estat un anar i venir al llarg del temps, d’aquí bé el títol de l’exposició INTERMITÈNCIES. La seva creació artística té dues animes, les podreu veure en aquesta exposició que hem organitzat des de la Fundació Atrium Artis; una de més lliure, informal, a on destaquen animals i natura amb pintures acríliques,i amb tècniques mixtes, incorporant textures i materials, i una de mes formal, desenvolupada amb tinta i aquarel·les, de paisatges, patrimoni arquitectònic i natura. Totes les obres no tenen cap mes pretensió que el gaudi de fer-les, com diu el pintor.
Sobre les seves pintures, l’artista i pintor madrileny resident a Mallorca, Jorge Diezma comenta “veo el amor por su lugar de procedencia, y por los animales en su esplendor; veo su querencia por los colores vivos y por la profusa materia pictórica; por la abstracción gestual; por la experimentación con los materiales ¡Qué libertad la de no tener que convertir esas experiencias en dinero!
Al mirar sus obras no me cabe duda de que lo que hay es cariño, por lo pintado y por el pintar mismo. Espero que lo disfruten tanto como yo, pero sobretodo tanto como el”.
Manel Bayo, artista saltenc, diu «cal explorar aquesta col·lecció amb ulls curiosos i ment oberta, submergint-vos en les intermitències de l’ànima de Pere. Cada obra és una finestra a la seva experiència artística, una expressió de la seva pròpia dualitat com a creador. Amb aquesta exposició, Pere Masferrer i Mascort comparteix no només aquarel·les, sinó també fragments de la seva ànima que ressonaran amb tots aquells que aprecien l’art en les seves formes més autèntiques.»
Horaris:
De l’1 al 26 de març.
De dilluns a dijous de 10 a 13h i de 16.30h a 20h, i els divendres de 16.30 a 20 h
Els diumenges 3, 10 i 17 de març de 11 a 13 h del migdia
Visita guiada amb l’artista el divendres 8 de març de les 18 a les 19 h del vespre
El dia 7 de maig es va inaugurar l’exposició que l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i la Fundació Atrium Artis, han organitzat, “Esbossos i apunts”, de l’artista Sara Villarta, la mostra es pot visitar fins el 28 de maig a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Riudellots de la Selva. L’acte […]
...
L’editorial Rupes Nigra ha participat a la 1ª Fira del Llibre de Salt, on hem presentat el llibre titulat ‘7 portes + 1′, fet per l’artista Pep Admetlla i Glòria Bosch. Aquest es el primer dins la col·lecció ‘Diàlegs’, que confronta l’obra de l’artista Pep Admetlla amb les reflexions de la poetessa Glòria Bosch. En […]
...
L’editorial Rupes Nigra publica un nou llibre d’assaig, un estudi sobre Henry David Thoreau, un dels fundadors de la literatura estatunidenca. Entre les seves contribucions més importants s’hi troba els seus escrits sobre la història natural i la filosofia, en què anticipa l’ecologia i la història mediambiental, dues de les fonts de l’ecologisme i la […]
...
El proper 7 d’octubre presentem el llibre “El Jardí d’Epicur” d’Anatole France a la Biblioteca Carles Rahola de Girona, a les 18h, amb la historiadora Rosa Maria Gil. El llibre d’assaig, és la traducció del francès al català de l’obra “El Jardí d’Epicur” d’Anatole France, amb una introducció de la historiadora Rosa Maria Gil titulada […]
...